Direct naar de contentDirect naar de footer

Meer dan 150 jaar van der valk

Zakelijke overnachtingen, inspirerende bijeenkomsten, productieve trainingen en grootse evenementen op unieke locaties. Alle Valk Exclusief hotels bieden u als zakelijke gast alles wat u nodig heeft om succesvol zaken te doen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij denken graag met u mee.

 • bed-x-large
  Ruime kamers en stijlvolle suites op unieke locaties. U overnacht in luxe en comfort.
 • handshake
  Conferentiezalen en vergaderlocaties voor alle gelegenheden. Uw gasten zijn van alle gemakken voorzien.
 • restaurant-x-large
  Verfijnde restaurants en gezellige hotelbars. Heerlijk eten en drinken in een ongedwongen sfeer.
Exclusief

 • Voordeel voor de loyale boeker
 • Aandacht voor al uw wensen en behoeftes
 • Zakelijke oplossingen voor grootboekers
 • In alle uithoeken van Nederland
 • Hoe het allemaal begon

  Met bijna honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf.

  Tekst over de geschiedenis

 • Waar vind ik een Valk Exclusief hotel?

  Tegenwoordig kan je niet meer op één hand tellen hoeveel Van der Valk hotels je tegenkomt als je door Nederland rijdt.

  Bekijk in één overzicht bij welke hotels u zakelijk kunt overnachten. Alle Valk Exclusief hotels bieden u als gast luxe faciliteiten en uitstekende service waar u uitgebreid van kunt genieten. Er is altijd een locatie bij u in de buurt.

 • Welke faciliteiten zijn er?

  De dag beginnen (of eindigen) met een frisse duik, intensief fitness-uurtje of uw hoofd leegmaken op een E-bike?

  Elk hotel heeft verschillende faciliteiten waar u tijdens uw verblijf gebruik van kunt maken. Bekijk in één overzicht welke faciliteiten er zijn, echter kunnen deze per hotel verschillen.

 • Bijtanken voor u en uw auto

  Rijders van elektrische auto's zien graag dat snellaadpunten langs drukke snelwegen staan. The New motion snelladers, Lolo Smart laadpunten of een Tesla oplader.

  Er zijn verschillende mogelijkheden om zo snel weer op te laden. Een groeiend aantal Valk Exclusief hotels biedt daarom de nieuwste oplaadtechnieken voor uw elektrische auto.

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Toen Nicolaas van der Valk in 1862 de Boerderij de Gouden Leeuw kocht, kon hij niet vermoeden dat deze aankoop het begin zou vormen van een imposant imperium dat als geen ander een echte stempel zou drukken op de Nederlandse horecawereld.

Nicolaas kreeg in totaal 24 kinderen waarvoor hij de kost moest verdienen. Van de gemeente kreeg hij toestemming om de Gouden Leeuw om te toveren van Melklokaal naar café aan de drukke Veurseweg. Na het overlijden van Nicolaas heeft zijn jongste zoon Martinus het café overgenomen waarna dit snel uitbreidde.

In 1920 had Martinus al zijn eigen slagerij geopend. Deze slagerij bestaat nog steeds en is tegenwoordig terug te vinden op de plek beter bekend als de Valk Versmarkt.

Rond 1939 moest de Gouden Leeuw wijken door verbreding van de Veurseweg, maar Martinus kreeg toestemming om een nieuwe horecagelegenheid te bouwen, iets meer naar achteren op het land. Hij zette stallen op met hotelkamers voor de handelaren.

En toen was er een hotel

En toen was er een hotel

In de Tweede Wereldoorlog moest de familie het net opgerichte hotel achterlaten om zichzelf in veiligheid te brengen. Toen de oorlog voorbij was, kwam de familie ongedeerd terug naar de Gouden Leeuw waar zij het gehavend aantroffen. Tijd om de handen opnieuw uit de mouwen te steken.

Martinus en zijn vrouw Rie wilden dat de meiden goed voor zichzelf konden zorgen en werk hadden, waardoor zij zo op het idee kwamen om voor ieder kind een eigen zaak te openen: Van der Valk Restaurants werd opgezet.

Met de aankoop van horecagelegenheden voor ieder kind breidde het Van der Valk-rijk zich op natuurlijke wijze uit. In 1958 opende Martinus de eerste Belgische vestiging in Brasschaat.

Met tegenwoordig meer dan honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf.

En we blijven innoveren

En we blijven innoveren

Innoveren betekent vernieuwen en daar zijn we bij Van der Valk Exclusief goed in. Hoe de hotels er vroeger uitzagen is allang niet meer.

Zo staat kwaliteit en design voorop en kunt u tegenwoordig via de virtuele butler Anna-Bel zelf reserveren en bestellen in verschillende hotels, zijn er geen overbodige kamerpasjes meer door Mobile Key en zorgt DigiBon ervoor dat u door uw digitale kassabon nooit meer uw bon kwijt bent, zelfs achteraf. Niet alleen handig, maar ook goed voor het milieu!

Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende vernieuwingen. Ook op het gebied van MVO zitten we dus niet stil en ligt de focus op groen gebruik binnen de hotels. Denk hierbij aan hoe om te gaan met voedselverspilling, (bio-)energievoorzieningen en besparingen.

Valk Exclusief hotels, waar vind ik die?

Valk Exclusief hotels, waar vind ik die?

Tegenwoordig kunt u niet meer op één hand tellen hoeveel Van der Valk hotels u tegenkomt als u door Nederland rijdt. Alle Valk Exclusief hotels bieden u als gast luxe faciliteiten en uitstekende service waar u uitgebreid van kunt genieten.

Bekijk hier in één overzicht bij welke hotels u zakelijk kunt overnachten.

Elk bouwsteentje bijdragen

Elk bouwsteentje bijdragen

Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook tijdens de bouw wordt al gedacht aan duurzaamheid. Zo zijn er al verschillende hotels in bezit van het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In-Use. Dit is in Nederland een breed geaccepteerd certificaat voor het waarderen van duurzaamheidsaspecten van het gebouw.

Hotels die op dit moment in aanbouw zijn o.a. hotel Amsterdam-Zuidas, hotel Deventer en hotel Schiedam.