Direct naar de contentDirect naar de footer
Geen moestuin maar proeftuin
Geen moestuin maar proeftuin

Een horecabedrijf met een groen hart

 • terrace
  Het organisch afval van onze hotels wordt gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales.
 • bed-x-large
  Alle warmte die vrijkomt bij het opwekken van elektriciteit wordt hergebruikt in de hotels.
 • delivery-van
  Al onze vrachtwagens besparen brandstof door aerodynamische spoilers.
 • nature
  Green Key: hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hospitalitybranche. Er wordt alles (en meer) gedaan om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.
Verantwoord

 • Doen wat nodig is
 • Afval is geen waste
 • De hoogste Green Key waardering
 • Bijtanken voor u en uw auto met Valk Energy
 • Winnaar Sustainable Brand Index 2020, 2021, 2022 & 2023
Winnaar Sustainable Brand Index

Winnaar Sustainable Brand Index

Hoera! Van der Valk is, na 2020, 2021 en 2022, ook in 2023 uitgeroepen tot meest duurzame hotelketen door de Sustainable Brand Index.

Met andere woorden: volgens de Nederlandse consument is ‘de toekan’ het meest duurzame hotelmerk van ons land. Wij willen al onze gasten hartelijk bedanken! 💚

Wat over is, gaat niet verloren

Wat over is, gaat niet verloren

Het organisch afval van onze hotels wordt gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales. Via een innovatief verwerkingsproces wordt het afval omgezet tot groene energie en teruggeleverd aan onze hotels.

Het wordt dus niet weggegooid, maar altijd op een slimme manier hergebruikt! Er worden bijvoorbeeld veel producten gekoeld in een hotel. Al deze onttrokken energie wordt in het hotel hergebruikt. Bijvoorbeeld het koel houden van bier zorgt voor verwarming van water op de kamer.

Green choice: Linnenwissel

Green choice: Linnenwissel

Dagelijks wordt het bedlinnen en de handdoeken vervangen in ons hotel. Draag uw steentje bij aan het milieu en make a GREEN choice! Kies er tijdens uw verblijf voor om uw linnen wissel over te slaan, indien dit voor u mogelijk is. Met het overslaan van deze wissel hoeven wij minder te wassen en verbruiken we dus minder stroom, water en wasmiddel. Wat weer beter is voor het milieu!

Sfeervol besparen

Sfeervol besparen

In onze hotels maken wij vrijwel uitsluitend gebruik van LED verlichting. De moderne LED lampen zijn zuinig in energieverbruik en geven sfeervol licht. Een ideale combinatie voor onze moderne hotels. Wist u LED verlichting zorgt voor grotere energiebesparing, geen schadelijke stoffen bevat, minder brandgevaarlijk en ook nog eens gezonder is doordat er geen UV straling is?

Elk (bouw)steentje bijdragen

Elk (bouw)steentje bijdragen

Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook tijdens de bouw wordt al gedacht aan duurzaamheid. Zo zijn er al verschillende hotels in bezit van het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In-Use. Dit is in Nederland een breed geaccepteerd certificaat voor het waarderen van duurzaamheidsaspecten van het gebouw.

Valk Exclusief bouwt verder aan de toekomst. Afgelopen mei is ons nieuwste hotel geopend: Hotel Eindhoven-Best en in het najaar van 2023 wordt de eerste paal geslagen van Hotel Woerden.

Meer informatie over onze plannen vindt u hier.

Bijtanken voor u en uw auto

Bijtanken voor u en uw auto

Rijders van elektrische auto's zien graag dat snellaadpunten langs drukke snelwegen staan. Een groeiend aantal Valk Exclusief hotels biedt daarom de nieuwste oplaadtechnieken voor uw elektrische auto.

Zo kunt u denken aan Shell Recharge Solutions, Lolo Smart laadpunten of de Tesla Supercharger.
Neem gerust contact op met het hotel waar u zakelijk verblijft en vraag naar de mogelijkheden.

Energievoorziening

Energievoorziening

Wij doen er alles aan om onze energie met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken en op te wekken. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij het opwekken van onze elektriciteit. Warmte afkomstig van de motor- en de rookgaskoeling, wordt ingezet voor uw warme douche.

Niet alleen warmte wordt hergebruik, maar ook veel gebruikte producten. Zo worden alle restanten van de oude kaarsen van de restaurants verzameld, gesmolten en tot nieuwe kaarsen verwerkt.

FSC Gecertificeerd papier

FSC Gecertificeerd papier

We ontkomen er niet aan om papier te gebruiken, waardoor er is gezocht naar een verantwoorde manier. Al onze documenten, brochures en magazines zijn daarom gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven.

Door FSC te gebruiken, dragen wij direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

Green Key certificaat

Green Key certificaat

Naast grote innovaties op het gebied van energieopwekking en recycling omvat ons MVO programma honderden kleine verbeteringen die onze hotels de hoogste Green Key waardering hebben opgeleverd: het Green Key Gold certificaat.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • De restanten van alle oude kaarsen in de restaurants worden verzameld, gesmolten en tot nieuwe kaarsen verwerkt.
 • In onze hotels filteren wij kraanwater tot het zuiverste tafelwater.
 • Onze vrachtwagens zijn allemaal voorzien van aerodynamische spoilers. Een serieuze investering waarmee we veel brandstof besparen.
 • Professionele videoconferencing faciliteiten, zodat gasten niet op locatie aanwezig hoeven te zijn.
 • Al onze documenten, brochures en magazines zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Dat betekent dat het papier uit goed beheerde bossen afkomstig is.

Doen wat nodig is

 • Green Key

  Green Key

  Al onze hotels zijn Green Key gecertificeerd. Daarmee onderstrepen wij dat wij in onze bedrijfsvoering meer rekening houden met milieuvriendelijkheid dan de wet- en regelgeving van ons verlangt.

 • Oplaadpalen

  Oplaadpalen

  Rijders van elektrische auto's zien graag dat snellaadpunten langs drukke snelwegen staan. Een groeiend aantal Valk Exclusief hotels biedt daarom de nieuwste oplaadtechnieken voor uw elektrische auto.

 • Energievoorziening

  Energievoorziening

  Wij doen er alles aan om onze energie met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken en op te wekken. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij het opwekken van onze elektriciteit.